Werkwijze

Wat kun je verwachten van een behandeling? Een behandeling van Haraku Shiatsu is gefocust op de meridianen. Meridianen zijn de energiebanen die de conditie van je lichaam bepalen. Ik behandel je door druk te geven met handen, vingers, duimen en ellebogen op de te behandelen meridianen. Door te voelen en druk te geven op specifieke punten, wordt de energiestroom in de meridianen hersteld. Indien nodig, maak ik ook gewrichten en spieren vrij door strekkingen en rotaties. Zo worden spanning en kramp opgeheven en wordt het zelfgenezend vermogen van je lichaam gestimuleerd.

Tijdens de behandeling lig je op een futon op de grond. Een futon is een Japans katoenen matras, dat ligt wat zachter. De behandeling vindt plaats over de kleding.

 

Voor de behandeling

Je hebt een behandeling geboekt? Maar wat moet je doen ter voorbereiding?

  • Zorg dat je niet teveel eet voor een behandeling.
  • Ook alcohol of drugs voorafgaand aan een behandeling valt niet lekker.
  • Trek comfortabel zittende kleding aan waarin je je kunt ontspannen. De behandeling vindt plaats over de kleding.

Voordat je behandeld wordt, neem ik eerst de tijd om een goede diagnose te stellen. Ik zal vragen naar je klachten, je levensstijl, je lichamelijke en geestelijke gesteldheid om zo duidelijk te krijgen waar ik je kan ondersteunen. Door te luisteren, te kijken en door aanraking vorm ik me een beeld van jouw klachten en kunnen we de behandeling afstemmen op jouw situatie.

Na de behandeling

Na de behandeling zul je je waarschijnlijk ontspannen voelen. Handig om daarna de tijd te nemen om de rust nog even vast te houden en voldoende te drinken! Om het effect van de behandeling te versterken kan het zijn dat ik je oefeningen of adviezen meegeef omtrent leefstijl en voeding.